15 Eylül 2008 Pazartesi

TİRAMUSU VE KALANLARLAR....

MERHABALAR ARKADAŞLAR,
YOĞUN RAMAZAN GÜNLERİNDEN YAZI YAZAMADIĞIM İÇİN ÜZGÜNÜM. TARİFLERİM BİRİKTİ, FAKAT ZAMAN BULAMADIM. PEK EVDE DURAMIYORUM. GENELDE ANNEM VE KAYINVALİDEMDEYİM. AMA ARTIK SIK SIK PAYLAŞICAM. BU RAMAZANIN İLK GÜNÜ YAPTIĞIM VE İLK DEFA YAPTIĞIM TİRAMUSU TADI ENFESTİ. İLK İFTARDA SÜPER GİTTİ DOĞRUSU. İŞTE TATLIMIZ:



MALZEMELER:
1 ADET KAKAOLU PASTA KEKİ
1 ADET KÜÇÜK BOY LABNE PEYNİRİ
YARIM PAKET MARGARİN
4 SU BARDAĞI SÜT
3 YEMEK KAŞIĞI UN
3 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER

ÜZERİ İÇİN:KAKAO

KEKİ ISLATMAK İÇİN:1 ADET 3BİR ARADA NESCAFE

YAPILIŞ:
MARGARİNİ ERİTİP, UNU KAVURUN. 2BUÇUK SU BARDAĞI SÜT EKLEYİP KARIŞTIRIN. MUHALLEBİ KIVAMINA GELİNCE ŞEKERİ EKLEYİP BİRAZ KARIŞTIRIP OCAKTAN ALIN. KAPATTIKTAN SONRA LABNE PEYNİRİ EKLEYİP BLENDIRDA ÇIRPIN.
1BUÇUK SU BARDAĞI SÜTÜ NESCAFE YAPIP KEKİ ISLATIN. HAZIRLADIĞIMIZ KREMAYI KEKİ ÜZERİNE SÜRÜN. İKİNCİ KEKİ KAPATIP, YİNE KREMAYLA KAPLAYIN VE ÜZERİNE KAKAOYU BİR SÜZGEÇ YARDIMIYLA ÜZERİNE SERPİN. (PUDRA ŞEKERİ İLE SÜSLEYE BİLİRSİNİZ.

VE...KALANLAR...
KREMAMDAN ARTMIŞTI ARKADAŞLAR, BENDE BİR ADET HAZIR KEKİ ROBOTAN GEÇİRDİM VE KREMAYLA KRIŞTIRDIM BİR GECE DOLAPTA BEKLETİP ERTESİ GÜN YUVARLAYIP ÜSTÜNE CEVİZ VE HİNDİSTAN CEVİZİ İLE SÜSLEYİN EEE İKİNCİ GÜNÜ TATLIMIZDA BU OLDU YANİ TADIDA ISLAK KEK GİBİYDİ. YANİ SİZİNDE ARTARSA UYGULARSINIZ DİYE PAYLAŞTIM İŞTE YUVARLAK TOPLARIMIZ..:::



HEPİNİZE AFİYET OLSUN... (NESLİ)

8 yorum:

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Sevgili adaş harika görünüyorlar, tiramisuya baylırım, diğer tatlı da iyi fikir,çok leziz olmuştur,karışım harika,ellerine sağlık canım.iyi iftarlar.sevgilerimle...

SARI PAPATYALAR dedi ki...

hayırlı ramazanlar tramisu çok güzel ama benim ilgimi daha çok topcuklar çekti kendin bişeyler üretebilmen çok güzel

hayatkazanbenkepce dedi ki...

Ben de tiramusu hayranıyım ,seninki de süper olmuş yani ellerine sağlık canım...
Göknur'u öpüyorum , sevgiyle kalın ...
Bloguma bakabilirsin nihayet döndüm de...

Disalce dedi ki...

canım harika görünüyor....

ellerine sağlık...

bende artanları hep top top yaparım...

sevgiler....

Adsız dedi ki...

Neslihan, tiremusu yu severim, ellerinize sağlık. Artan kek parçalarını bende böyle değerlendiriyorum. pek güzel oluyor.

ellerinize sağlık

sevgiler

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Canım kızın çok tatlı çıkmış yeşil elbisesine de bayıldım.maşallah diyorum.sevgilerimle...

SOFRAM dedi ki...

Ziyaretiniz ve güzel yorumunuz için teşekkürler. Tiramisu harika görünüyor, artanlardan da çok güzel tatlı yapmışsınız ben de yapıyorum böyle arta kalanlardan, ellerinize sağlık, iyi iftarlar canım...

Halenze dedi ki...

Allah kızına ve saana hayırlı uzun ömürler versin . krema değerlendirmek güzel fikir ben genelde elime kaşık alır yerdişm kremayı. ziyan olmasın diye. ama bundan sonra böyle minik kekler yapılacak. çok öptüm senii. arayı açma bacım ..