22 Ağustos 2008 Cuma

PATASEL-



MALZEMELER:
5 ADET BÜYÜK BOY PATETES
3 ADET KURU SOĞAN
3 TANE YUMURTA
1 SU BARDAĞI YOĞURT
1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
2 ADET KABARTMA TOZU
YETERİ KADAR TUZ
8 YEMEK KAŞIĞI UN
YAPILIŞ:
PATATESLERİ SOYUP KÜPKÜP DOĞRAYALIM.
SOĞANLARI YEMEKLİK KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRAYALIM.
VE DAHA SONRA YUMURTA-YOĞURT-ZEYTİNYAĞ-KABARTMATOZU-TUZ VE UNU TEKER TEKER İLAVE EDELİM İYİCE BİRBİRLERİNE KARIŞTIRALIM.
YAĞLANMIŞ TEPSİMİZE GÜZELCE YAYALIM.
170derece DE ISINMIŞ FIRINIMIZA KOYALIM ÜSTÜ KIZARANANA KADAR PİŞİRELİM PİŞTİKTEN SONRA KARE ŞEKLİNDE KESİP SERVİS EDELİM

AFİYET OLSUN NESLİ....

1 yorum:

Leyla Poyraz dedi ki...

Merhabalar.. neslicim blogun hayırlı olsun..
tariflerin çok güzel ellerine sağlık..
banada beklerim...