12 Ağustos 2008 Salı

-HAVUÇSAK-

MERHABALAR ARKADAŞLAR SİZE FOTOĞRAFLI TARİFLER SUNMAK İSTİYORUM AMA DİJİTALİM ANNEMLERLE BERABER SİNOP`A GİTTİ YARIN GELİCEKLER BENDE ALLAH`IN İZNİYLE BLOGUMDA TARİFLERE BAŞLICAM SİZE ÇOK KOLAY Bİ OKADARDA LEZZETLİ PRATİK BİR SALATA YERİNİDE OLUR YEMEĞİN SON SIRASINDA SUNACAĞINIZ BİR LEZZETTE HEMEN YAPILIŞINI AÇIKLAYAYIM:


MALZEMELER: 10 ADET HAVUÇ,
YETERİ KADAR SU
BİR TUTAM TUZ
BİR ÇORBA KAŞIĞI SIVIYAĞ
3DİŞ SARIMSAK
BİR KASE YOĞURT



YAPILIŞ:HAVUÇLARI YIKAYIP SOYALIM.HALKA ŞEKLİNDE DOĞRAYALIM .
TENCEREYE BİR ÇORBA KAŞIĞI YAĞ KOYUP,HAVUÇLARI VE BİR FİSKE TUZ
ATIP.ŞÖYLE BİR KARIŞTIRIP ÜSTÜNE ÇIKINCAYA KADAR (SOĞUK) SU
KOYUP AĞZINI YARIM KAPATIP SUYU ÇEKİNCE YADA YUMUŞAK KIVAMA
GELİNCE ATEŞTEN ALIP BİR SERVİS TABAĞINA DÖKELİM (SUYUNU SÜZÜN)
YOĞURDU SARIMSAKLAYIP ÜSTÜNE DÖKÜN VE SERVİS YAPIN
GERÇEKTEN GÜZEL BİR LEZZET!!!!
ÇOĞUNUZ BİLİYOSUNUZDUR AMA BENİM GİBİ YILLARCA ÇALIŞIP DAHA
SONRA EVLENİPTE YENİ KEŞVEDENLER İÇİN SÜPER!!


(HERKEZE AFİYET OLSUN)nesli

Hiç yorum yok: