26 Ağustos 2008 Salı

AÇMA


MERHABALAR ARKADAŞLAR KISA BİR ARADAN SONRA TEKRAR BERABERİZ BU AÇMAYI İLK AMCAMIN KIZI YASEMİN ABLADA YEMİŞTİM VE ÇOK BEĞENDİM SONRA HEMEN TARİFİ ALDIM UMARIM SİZDE BEĞENİRSİNİZ ÇOK BASİT MALZEMELERİDE EVDE HER ZAMAN BULUNAN CİNSTEN BU ARADA YASEMİN ABLAMADA BURDAN TEŞEKKÜR EDİYORUM TARİFİ PAYLAŞTIĞI İÇİN ŞİMDİ AÇMAYA GEÇELİM:
MALZEMELER:
3 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
3 ÇAY KAŞIĞI TUZ
YARIM PAKET MARGARİN
1PAKET YAŞ MAYA
1 KG UN
YETERİNCE SU
ÜZERİ İÇİN:
1 ADETYUMURTA SARISI VE SUSAM
YAPILIŞ:
ŞEKER-TUZ-MARGARİN VE MAYAYI BİRBİRİNE BİRLEŞİNCEYE KADAR YOĞURUYORUZ. SONRA UNU EKLEYİP SUYU YAVAŞ YAVAŞ EKLEYEREK YOĞURALIM KULAK MEMESİ KIVAMINA GELİNCE AÇMA ŞEKLİNİ VERELİM ÜZERİNE YUMURTA SARISI VE SUSAM SERPİP 170DERECEDE ÜSTÜ KIZARANA DEK PİŞİRELİM.
not:İLK 20 DAKİKA FIRIN KAPAĞINI AÇMAYALIM YUMUŞAK ÖZELLİĞİNİ KAYBETMESİN DİYE
AFİYET OLSUN NESLİ


5 yorum:

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

MERHABALAR.

İADEYEİ ZİYARETE GELDİM :)
ELİNİZE SAĞLIK.KIZINIZA DA SEVGLR.
nUnU

Dilek Mutfakta dedi ki...

selam canım ziyaretin için teşekkürler tamam tariflerin güzel ama ben kızına bayıldım 2 erkek çocuk annesi olarak:):) Allah nazarlardan saklasın çok şirin ileride sevdirmeyecek kendini bunu bil ve bu gününü iyi değerlendir benim içinde bir öpücük kondur..

iremlemekanlar dedi ki...

Merhabalar canım kızın çok sempatik ve güzel siten çok güzel gözüküyor aranmıza katılmana çok sevindim açıkçası bende karadeniz geliniyim ama çok beğendim karadenizi,memleketini ihmal etme tariflerin oldukça güzel ellerine sağlık sevgilerle canım :)

Unknown dedi ki...

merhabalar bende yeniyim beklerim sevgilerimle..

hayatkazanbenkepce dedi ki...

Ellerine sağlık nesli açmalar şahane gözüküyor .Çok güzel gidiyorsun devam devam...
Göknur'u da öpüyorum...