MERHABALAR
YİNEBİR TATLI TARİFİYLE BERABERİZ. BEN SÜTLÜ TATLILARI DAHA ÇOK SEVİYORUM. BU TARİFİDE BİR KİTAPTA GÖRMÜŞTÜM VE DENEMEK İSTEDİM. ÇOK PRATİK VE KOLAY VE TADIDA HIMMMMM. DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM. VE BENİMLE YORUMLARINI PAYLAŞAN TÜM DOSTLARA SONSUZ TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM. VE İŞTE TATLIMIZ:
MALZEMELER:
4 SUBARDAĞI SÜT
1SUBARDAĞI SU
1SUBARDAĞI İRMİK
1SUBARDAĞI ŞEKER
2 ÇORBA KAŞIĞI HİNDİSTAN CEVİZİ
VE TARÇIN
YAPILIŞ:
SU VE SÜTÜ SOĞUK OLARAK TENCEREYE ALIN. İRMİK VE TOZŞEKERİ İLAVE EDİP SÜREKLİ KARIŞTIRARAK ORTA ATEŞTE PİŞİRİN. KOYU MUHALLEBİ KIVAMINI ALMAYA BAŞLAYINCA 1KAŞIK HİNDİSTAN CEVİZİ EKLEYİN. 5-6 DAKİKA DAHA PİŞİRİP ATEŞTEN ALIN. TATLIYI SICAKKEN CAM KALIBABOŞALTIN. SOĞUYUNCA BUZDALABINA ALIP DONUNCAYA KADAR BEKLETİN.
TATLIYI KATILAŞINCA GENİŞ VE DÜZ BİR SERVİS TABAĞINA TERS ÇEVİREREK KALIPTAN ÇIKARTIN. ÜZERİNE TARÇIN VE KALAN HİNDİSTAN CEVİZİNİ SERPİN. DİLİMLEYEREK SERVİS YAPIN.
AFİYET OLSUN ŞEKERLER...